William X Wall Experiment Station


Designer: Perkins & Will
Construction Manager: O'Connor Constructors, Inc.
Project Type: CM at Risk
Project Cost: $31 Million
Gross Square Feet: 33,000
Substantial Completion Date: June 2011

This project includes a new 11,400 square foot state-of-the-art lab addition for air and water quality testing, as well as renovations to existing office space. This is the first update that the existing 1950s building (located in Lawrence) has seen.

Project Features:
 

  • Grey water collection system
  • Photovoltaic panels to be installed on roof
  • LEED Platinum Certification

See the MassDEP press release on the LEED Platinum certification - Patrick Administration Celebrates First LEED Platinum Certification at State Facility

William X Wall Expirement Station

William X Wall Experiment Station
Inside the lab at William X Wall Experiment Station
photovoltaic panels on roof
Photovaltaic panels on the roof
William X Wall Experiment Station
William X Wall Experiment Station

photos above credit Christian Phillips Photography