Designer: Caolo Bieniek & Assoc.
Contractor: D.A. Sullivan & Sons, Inc.
Project Type: CM at Risk
Project Cost: $11.5 Million
Gross Square Feet: 51,000
Substantial Completion Date: February 2010

 

This project was initiated because the library and campus center did not meet accessibility requirements. The entrance lobby was at the top of a flight of stairs and the book store, in basement space, could only be reached via a narrow exterior stairwell. The entrance lobby joined three separate structures - the four level library/classroom building, six level office tower, and three level campus center. Separate elevators served two of the three structures. The solution provides a new at-grade entrance with elevator that serves all floors. The bookstore is relocated to a prominent location on the main floor. The new lobby is designed to have informal seating on all three levels with commanding views of the campus green.

Project Features:
 

  • New center core addition with new accessible elevator.
  • Relocation of the campus book store
  • Improved access to all program areas
  • Accessible new restrooms
  • New elevator and upgrade existing elevators
  • Additional student gathering spaces

Recommended Content

People also viewed...

You recently viewed...

Personalization is OFF. Your personal browsing history at Mass.gov is not visible because your personalization is turned off. To view your history, turn your personalization on.

Learn more on our .

*Recommendations are based on site visitor traffic patterns and are not endorsements of that content.