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Background:
Request for Interpretation Relative to 527 CMR 12.00, NEC 230.85

Question 1: On a single residential service can a meter disconnect marked “suitable only for use as service equipment”
be used as an ‘emergency disconnect” not service equipment as described in 230.85(B)?

Response: No

Question 2: On a single family residential service can any type of disconnect marked “suitable only for use as service
equipment” be used and labeled as “not service equipment™ as described in 230.85(E)(1)?

Response: No
Question 3: On a single family residential service is there any way to use a piece of equipment marked “Suitable only
for use as service equipment” as anything other than the service disconnect described in 230.85(B)(1) and running a 4

wire feeder to any subsequent 120/240 volt single phase loads?

Response: No



If you have any questions or need any additional information, please contact me.
Sincerely,

Larry S. Fisher, Chairman
Board of Fire Prevention Regulations





