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Board of Fire Prevention Regulations

527 CMR 12:00 Interpretation Committee
Department of Fire Services

PO Box 1025, State Road

Stow, MA 01775

Request for Interpretation submitted by_ on December 18, 2024.

Background:
Request for Interpretation Relative to 527 CMR 12.00, NEC 230.85(B)(3), 230.85(E)(1)(3) and 230.85(E)(2)

Question 1: On an existing dwelling when installing a listed switch or circuit breaker separate from a utility
meter and marked "Suitable for use as service equipment" is the enclosure permitted to be labeled Emergency
Disconnect-Not Service Equipment as per 230.85(B)(3). 230.85(E)(1)(3) and 230.85(E)(2)

Response: Yes

If you have any questions or need any additional information, please contact me.

Sincerely,

LAA/?SFM

Larry S. Fisher, Chairman
Board of Fire Prevention Regulations





