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Board of Fire Prevention Regulations 
527 CMR 12:00 Interpretation Committee 
Department of Fire Services 
PO Box 1025, State Road 
Stow, MA  01775 
 
Request for interpretation submitted by Sean Young on April 19, 2024. 
 
Background: 
Request for Interpretation Relative to 527 CMR 12.00, 682.10.  
 
Question # 1: Does this Board agree that Article 682 shall apply to the ocean, recognizing it as a natural body of 
water? 
 
Response: Yes 

 
Question # 2: In Article 682.5(3) concerning land areas subject to flooding, shall these land areas be areas 
designated as flood communities by FEMA? 
 
Response: No Response 
 
Question # 3: Shall the local authority having jurisdiction supersede this Board? 
 
Response: No Response 
 
Question # 4: Shall an altimeter be used to determine ground height elevation, or shall a topographic surveyor be 
employed to establish the precise ground elevation for the electrical datum plane? Rule 2 

Official use Only 
682.5(3) & 682.10 



 
 
 
 
Response: No Response 
 
Question 5 through 9 were withdrawn by the requestor:  
5. Shall Article 682.10 apply to all types of electrical equipment, including residential items such as HVAC 
systems and generators that are not rated for submersion? 
6. Shall the local authority having jurisdiction waive the requirement of Article 682.5(3) and 682.10 new 
installations? (Rule 2)  
7. Shall the local authority having jurisdiction waive the requirement of Article 682.5(3) and 682.10 for additions 
or modifications? (Rule 3) 
8. Shall Article 682.10 apply to residential and commercial buildings that are renovating or altering space within a 
non-conforming existing structure? 
9. Shall a GFCI breaker be used to protect electrical equipment and allow for the installation of electrical 
equipment (per Article 682.10) below the electrical datum plane? 
 
If you have any questions or need any additional information, please contact me. 

 
Sincerely, 

 
Larry S. Fisher, Chairman 
Board of Fire Prevention Regulations 
 




