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SFY25 Critical Incident Stress Management Grant 
Questions and Answers 

 
 
Q: I am reaching out to confirm whether hosting a class focused on officer wellness and resilience—
specifically covering emotional intelligence—would qualify under the CISM grant. 
 
A: Yes, this would be considered allowable, as long as you are not requesting the grant cover the costs for 
your officers to attend the training.  
 
Q: Why is the Commonwealth CISM Grant program limited to only law enforcement agencies and 
preclude a CISM certified team from applying? 
 
A: If you are a certified CISM team you are eligible, but we require you to partner with a local PD as your 
fiscal agent.  
 
Per the AGF, Eligible applicants are local municipal law enforcement departments that employ 
emergency service providers who are currently certified by the Massachusetts Peer Support Network or 
International Critical Incident Stress Foundation, Inc. and provide crisis intervention services to 
emergency service providers.  
 
The local law enforcement agency will be the primary applicant, applying on behalf of the certified CISM 
team. If a CISM team is comprised of members from multiple municipalities, they must select a host 
community to serve as their primary applicant and fiscal agent. 
 
Q: I am looking to start my Masters in Social Work Degree Jan 2026 to become an LCSW Clinician 
to be of even greater value to my CISM team. I was curious if the grant could be used to cover the 
costs for my degree since it would be related to A & B in section 1.4 
 
A: Unfortunately, the grant would not be able to cover these fees. All grant funded activities must be 
completed prior to the contract end date of 6/30/2025. 
 


