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Background:  
Request for Interpretation Relative to Rule 1 &2, Chapter 9: 

Question # 1: Table 1 Percent to Cross Section of Conduit & Tubing for Conductors and Cables Notes to Tables (4). Do 
conduit bodies count as connectors when applying Chapter 9 Notes to tables item #4 “Where conduit or tubing nipples, 
not including connectors, having a maximum length of 24 in…” 

Response: No, the raceway is not considered extended by a conduit body. 

Motion made by Charlie Palmieri, seconded by Paul Kennedy.  Motion Carries. 

Question #2: Would the installation of the following cord and plug connected equipment, with no other associated 
electrical wiring installed or existing premises wiring used require a license or permit per Rules 1 & 2 
a. Sump Pump
b. Electric Range
c. Electric Clothes Dryer
d. Gas Clothes Dryer
e. Fixed in Place Microwave
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f. Refrigerator
g. Condensate pump for AC system where drainage from unit is hard piped into it
h. Wall mounted TV
i. Dishwashers

Response: No Response, Committee referred submitter to bring this to the BSEE. 

Update: After review from the BFPR, a motion was made by Larry Fisher to bring Question #2 back to the 
committee for further review.  

If you have any questions or need any additional information, please contact me. 

Sincerely, 

Anthony P. Caputo, Chairman 
Board of Fire Prevention Regulations 


