This page, Meeting of the Nuclear Decommissioning Citizens Advisory Panel (NDCAP) , is offered by
Public Meeting Notice

Public Meeting Notice Meeting of the Nuclear Decommissioning Citizens Advisory Panel (NDCAP)

Monday, September 21, 2020
6:30 p.m. - 8:30 p.m.
  • Posted: September 15, 2020 9:50 a.m.
  • Last Updated: October 15, 2020 3:33 p.m.

Overview of Meeting of the Nuclear Decommissioning Citizens Advisory Panel (NDCAP)

The nuclear decommissioning citizens advisory panel (“NDCAP”), established pursuant to Chapter 188 of the Acts of 2016 § 14, will hold a public meeting on Monday, SEPTEMBER 21, 2020 at 6:30 p.m. to approximately 8:30 p.m.  The meeting will be a virtual meeting using Zoom as a result of COVID-19. 

PAC-TV will be hosting the virtual meeting.  The link for members of the NDCAP to join the meeting has been sent in a separate email to members of the panel.   

The link for members of the public to attend and participate in the meeting is:
https://pactv.zoom.us/j/98763870181?pwd=MXVPdDZ3bzNlK2luU2prc0o5WTdLdz09


Or Telephone: 1 929 205 6099
Webinar ID: 987 6387 0181
Password: 293967

 

At the September 21, 2020 meeting, the NDCAP anticipates discussing the following topics:

Item #

Agenda Topic

Presenter

Estimated Time

Estimated Meeting Time

1

Call to Order

 

Roll Call of Members

 

 

 

 

Each Panel Member

 

 

5 minutes

 

 

 

6:30PM to 6:35 PM

 

 

2

 

Previous Minutes/ status

 

Chair

 

5 minutes

 

 

6:35PM to 6:40 PM

 

 

3

 

Reply from Secretary Theoharides to NDCAP letter requesting support

 

Chair

 

      5 minutes

 

6:40PM to 6:45PM

 

4

 

Site visit report and CDI-Holtec Decommissioning Update

 

 

Pat O’Brien, CDI

 

 

20 minutes

 

6:45PM to 7:05PM

 

5

 

Questions/ Comments from Panel -

 

All

 

 

    10 minutes

 

7:05 PM to 7:15 PM

 

6

 

Report from
IWG

 

David Johnston

 

10 minutes

 

7:15 PM to 7:25 PM

 

7

 

Questions from Panel

 

 

All

 

10 minutes

 

7:25 PM to 7:35 PM

 

8

 

NDCAP Legislative Mandate

Review/ Discussion

 

 

Chair/ All

 

20 minutes

 

7:35PM to 7:55PM

 

9

 

 

Annual Report: Tasks/ assignments

Materials for inclusion

  • Year in review
  • CDI schedule/ issues
  • Pad construction
    • Waste transfer
    • Site characterization, etc
  • IWG agreement/ what this means
  • Energy & Sea level
  • Options for the future of the site
  • Formula for Success???

 

 

 

Chair

 

15 minutes

 

7:55 PM to 8:10 PM

 

    10

 

 

Topics for next meeting

 

 

          All

 

5 minutes

 

8:10 PM to 8:15 PM

 

11

 

 

Public Comment and Questions

 

 

 

 

15 minutes

 

8:15PM to 8:30PM

 

12

 

 

Adjourn

 

chair

 

 

 

8:30 PM

 

 

 

 

 

 

The Panel may also discuss any general business of the NDCAP.

 

Meeting Minutes

Agenda

Additional Resources for Meeting of the Nuclear Decommissioning Citizens Advisory Panel (NDCAP)

Feedback